Ayurveda tarkoittaa elämän tiedettä. Se on vanha luonnonlääketiede, jonka avulla voidaan tavoitella ylläpitämään hyvää terveyttä. Auyrvedan ymmärtäminen auttaa elämään luonnon kanssa harmoniassa. Omaksumalla ayurvedisen elämäntyylin, voi ehkäistä sairauksien syntymistä. Tämä holistinen tiede ymmärtää, että tietoisuus, mieli ja keho ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa luonnon, ihmisten ja ympäristön kanssa.

Meillä kaikilla on omanlainen yksilöllinen rakenteemme, joka koostuu eetteristä, ilmasta, tulesta, vedestä ja maasta. Nämä elementit ovat jaettavissa Doshiin, eli kolmeen perusteelliseen energiaan. Vata koostuu ilmasta ja eetteristä (avaruudesta), Pitta on tulen ja veden yhdistelmä ja Kaphassa on sekä veden, että maan elementtiä. Yksilöllinen synnynnäinen kehontyyppimme (Prakruti) ei muutu elämänaikana ja se on oma yhdistelmämme emotionaalisia, sekä mielen ja fysiikan Vikruti sen sijaan on tila, joka muuttuu, kun keho ei ole tasapainossa. Kehon sen hetkisen tilan ymmärtäminen on oleellista, jotta sairauksia tai epätasapainotiloja voidaan lähteä muuttamaan.

Voimme pysyä terveenä, kun ymmärrämme oman yksilöllisen kehonkoostumuksemme ja elämme sen vaatimusten mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että elämme harmoniassa luonnonrytmien kanssa ja ymmärrämme millaiset valinnat ovat juuri meille yksilöllisesti oikeita. Päivittäiset valinnat ovat hyvin tärkeitä ja kuinka koostamme rutiinimme. Rutiinien tulisi olla yksilöityjä ja jokaisella doshalla on omanlaisensa ruokavaliot ja päivittäiset rytminsä. Ayurvedasta lisää oppimalla voi saada selville millaiset valinnat ovat juuri sinulle hyviä esimerkiksi ruokailun tai unirytmin kanssa. Eri yksilöille sopii myös erilaiset hierontaöljyt päivittäisiin rutiineihin. Päivittäisen rutiinin löytäminen on avaintekijä Ayurvedisen elämäntavan omaksumisessa.