EliSA

Olen Elisa Jouttunpää ja perustin Ayurveda Costa Del Solin vuonna 2019. Asun Espanjan Andaluciassa, Fuengirolassa. Olen ayurvedahoitaja ja koulutettu hieroja. Olen kotoisin Helsingistä, mutta olen asunut Espanjassa jo vuodesta 2013. Ayurveda- ja hierontaopintoni olen suorittanut sekä Espanjassa, että Intiassa. Ayurveda Costa Del Sol on syntynyt, jotta voisimme jakaa tietoa luonnollisista hoitokeinoista. Hoitotyö on lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä teen hoitoja ja hierontaa Fuengirolassa joogasalilla Armonia Yoga y Acupuncura. Vierailen myös Suomessa ajoittain. 

Koulutus:

Ensimmäisen tason Ayurvedahierontaterapia, Malaga Spain

Toisen tason ayurvedahierontaterapia ja ayurvedinen hoito, Malaga Espanja

Panchakarmaterapia, Dr. Chandrakant Pawarin Shashi Clinic, Intia

Koulutettu hieroja, Suomen urheiluhierojaopisto, Funegirola (Tutkinto suoritettu Suomessa)

 

Ayurvedaterapeutti ja -hieroja

Olen harrastanut joogaa todella pitkään ja joogan avulla tutustuin myös ayurvedaan. Jooga ja ayurveda ovat sisartieteitä ja täydentävät toisiaan. Molempien avulla voimme ylläpitää hyvää terveyttä ja pitää sairaudet loitolla. Olin ensin kiinnostunut vain ayurvedisesta ruokavaliosta ja yrttiopista, mutta hyvin pian opintojeni alettua, huomasin kuinka tärkeä osa terveyden ylläpitämistä hieronta on. Halusin ehdottomasti oppia lisää ayurvedisesta hieronnasta ja muistakin hoidoista. Tänä päivänä en voisi kuvitellakaan, että sydämeni kutsu olisi jossain muussa ammatissa, kuin ayurvedisessa hoitamisessa, sillä rakastan ayurvedisten hoitojen ja hierontojen tekemistä. 

Koin pian joogan aloittamisen jälkeen hyvin uudenlaista yhteyttä kehooni ja opin pikkuhiljaa tunnistamaan miten kehoni ja mieleni ovat yhteydessä. Tämä oli hyvin mielenkiintoinen uusi kokemus. Aiemmin elin hyvin hektistä elämää, sillä työskentelin useita vuosia kiireisessä ja kireässä työyhteisössä. Ensimmäinen ammattini oli liiketalouden alalla, sillä olin opiskellut Tradenomiksi. Tunsin kuitenkin kutsumusta hoitotyöhön. Joogan avulla aloin huomaamaan miten tunteet vaikuttavat kehooni. Löysin kauan kadoksissa ollutta herkkyyttä ja tunsin yhteyttä luonnon kanssa. Kasvoin kaupungissa ja nyt kaipasinkin luonnon lähelle. Aloin tuntea tarvetta elää luonnon kanssa samassa rytmissä ja aloin kunnioittaa säännöllisiä elämäntapoja kuunnellen kehoani, mieltäni ja tarpeitani. En enää jättänyt kehoni stressin merkkejä huomiotta ja puskenut asioita vanhalla mallilla väkisin eteenpäin terveyteni kustannuksella. Eläminen luonnon kanssa harmoniassa – on oikeastaan sitä, mistä ayurvedassa on kyse. Elämme oman yksilöllisen kehontyyppimme, Prakrutin asettamien tarpeiden mukaan. Kunnioitamme jokaisen omaa yksilöllisyyttä syöden ruokia, jotka sopivat juuri meille tai omaksumme rutiineita tai harrastamme juuri sellaista urheilua, joka tekee meille hyvää. 

Opiskelin ayurvedista hierontaa ja ayurvedisia hoitomuotoja Malagassa. Sen lisäksi kävin Intiassa oppimassa lisää Panchakarmahoidosta. Matka Intiaan ayurvediseen sairaalaan avasi silmiä siihen, miten siellä käytetään ayurvedisia hoitokeinoja edelleen pääsääntöisenä hoitomuotona hyvin moneen vaivaan. Ayurvedine lääketiede kulkee siellä hyvin länsimaisen lääketieteen rinnalla. Monessa tapauksessa ayurvedinen lääketiede toimii sairauksia ennaltaehkäisevässä roolissa ja sillä pyritään ylläpitämään pitkää ikää. Teen myös ayurvedisia konsultaatioita ja yhdessä asiakkaiden kanssa voimme tutustua siihen, millainen elämänrytmi kenellekin sopii hänen omalle kehontyypilleen. Kun löydetään hyvä ayurvedinen elämänrytmi ja rutiinit, voi saada apua todella moneen terveydelliseen ongelmaan.

Olen myös laillistettu hieroja. Opiskelin tutkinnon Suomen urheiluhierontaopistossa. Koen, että klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan avulla voin tuoda ayurvediseen hierontaan täydennystä ja vastata näin useamman asiakkaan tarpeisiin. Hyvin usein hoitoni onkin yhdistelmä erilaisia tekniikoita ja suunnittelen hoidon yksilöllisesti. 

Monet asiakkaistani ovat hoidon jälkeen todenneet, että hieronta on ollut heidän tähän asti kokemistaan monipuolisin. Kovin monet eivät ole tuttuja ayurvedisen hieronnan kanssa, mutta siinä todella pidetään huolta sekä kehosta, että mielestä. Haluan osaltani tuoda rakkautta ja aitoa välittämistä hoitotilanteeseen ja jokainen asiakas on minulle erityinen. Tavoitteni on tarjota yksilöllisiä kokemuksia ja auttaa asiakkaita löytämään kipinän pitämään huolta itsestään. Löysin ayurvedan itse sen vuoksi, että kaipasin tukea terveyteni kanssa ja se on auttanut minua niin monin keinoin, että haluan jakaa tieto eteenpäin.

Detox