Perinteinen ayurvedinen hieronta Abhyanga tehdään lämpimillä öljyillä. Se on kokonaisvaltainen hoito, jossa hierotaan keho päästä varpaisiin. Vatsan hierominen on hyvin tärkeä osa hoitoa, sillä ayurvedassa keskitymme terveeseen ruoansulatukseen. Tämän vuoksi on hyvä myös tulla hierontaan tyhjällä vatsalla. Suositellaan, että ei söisi ainakaan kahteen tuntiin ennen hierontaa. 

Hieronta rentouttaa ja auttaa kehoamme uudistumaan ja voimistumaan. Hieronta helpottaa kuona-aineiden poistumista ja puhdistamaan kehoa samalla, kun pidetään kehon terveyttä yllä. Muiden terveyshyötyjen lisäksi, puhdistuminen on tärkeää myös ilon ja inspiraation vuoksi. 

Hieronta auttaa keon nuorekkaana pitämiseen ja sitä suositellaaan kaiken ikäisille. Intiassa vastasyntyneitä lapsia hierotaan päivittäin aina kolmeen ikävuoteen saakka ja sen jälkeen viikottain. Kun lapset ovat tarpeeksi vanhoja, voivat he vastaanottaa ja hieroa myös muita perheenjäseniä. 

Hieronta vaikuttaa sekä psyykkisellä, että fyysisellä tasolla. Psyykkisesti se rentouttaa ja fyysisesti se vaikuttaa moniin kehon toiminteisiin, kuten; verenkiertoon, lihaksiin, luustoon, ruoansulatukseen, lymfaan, hermostoon, hengityselimiin, immuunijärjestelmään ja kehon uudistumiseen. 

Ayurvedisessa rutiinissa – Ritucharyassa, on itsensä hieronta päivittäin aamulla lämpimällä öljyllä tärkeä osa päivän aloitusta. Hieronta aloitetaan kasvoista ja päänahasta ja jatketaan sitten käsitellen koko keho. Olo on todella rentoutunut aamuisen hierontarutiinin ja lämpimän suihkun jälkeen. Se antaa rauhallisen olon koko päivään ja tärkeän viestin itselle oman terveytensä vaalimisesta. Mikäli kärsii unettomuudesta, voi illalla hieroa jalat tai pään lämpimällä seesamiöljyllä ennen nukkumaan menoa. Hieronnalla on todella monia terveyshyötyjä ja se voi auttaa stressinhallinnassa.